Holistische Lifestyle Retreat

LivelyUp Yourself

Leef je Stralende Zelf

19 t/m 24 juni 2023 Torres de Selma, El Pla de Manlleu Tarragona, Spanje

Wil jij heerlijk tot rust komen in een Spaanse oase, je verwonderen en jezelf opladen met levensenergie en vitaliteit ? Je laten inspireren en ontdekken hoe jij je kracht en veerkracht kunt versterken? Gun jezelf dit avontuur met gelijkgestemden, een reis naar bewust ZIJN in liefde, overgave en vertrouwen. 

 Voor het leiden van een compleet en gezond leven zijn vier gebieden belangrijk, te weten: Voeding, Beweging, Ontspanning en Zingeving. Deze thema’s staan centraal tijdens dit Retreat. Als mensen klachten ervaren zijn er vaak één of meer van deze levensgebieden uit balans. Deze week krijg je inzicht waar jij jouw schaduwkant leeft en waar jij nog in kunt ontwikkelen en groeien. 

Duurzaam Genieten en je Stralende Zelf ZIJN, dat is waar het deze week om draait.

 Elke dag geven we aandacht aan bovenstaande vier levensgebieden. In de verdieping zal ook elk thema afzonderlijk een volle dag in de spotlight staan. De workshops zijn hier op afgestemd. Om de dag fris te beginnen starten we met Meditatie in Beweging vanuit de Chi Kung. We maken het lichaam zacht en soepel om de energie op een natuurlijke manier te laten stromen. 

Wij vinden het heel fijn om jullie mee op verkenning te nemen op deze indrukwekkende locatie en de prachtige natuur waarmee het is omringd. Een waar avontuur. 

Naast de gezamenlijke activiteiten is er voldoende ruimte om naar eigen behoefte je terug te trekken, te genieten en alle indrukken op je in te laten werken. De faciliteiten waaronder de sauna, de ecologische zwemvijver en de verschillende loungeruimtes bieden je hierbij extra mogelijkheden voor rust en ontmoeting en staan volledig tot je beschikking. 

In dit all inclusive concept verzorgen wij een totaalervaring waarin alles aan elkaar is verbonden. Dit betekent een gevarieerd programma waarin genieten en bewust ZIJN alle aandacht krijgen. De omliggende natuur biedt geweldige kansen om mooie korte en lange wandelingen te maken. Wij zorgen dat er genoeg informatie over wandelingen aldaar is en we gaan als groep op pad met een gids. 

Het eten waar jullie van gaan genieten is van de hoogste kwaliteit en in ieder geval vegetarisch. De gehele week worden jullie in de watten gelegd door de kookkunsten van onze kok. Verder verzorgen we gedurende de dag gezonde snacks en sapjes. Het zal jullie aan niets ontbreken.

Programma en Workshops

Workshop Voeding

De maaltijden worden heerlijk vegetarisch klaargemaakt door onze kok. Hij zal ook een workshop verzorgen, dit wordt een ware belevenis omdat we het bos en de tuinen gaan afspeuren op zoek naar eetbare planten. Van deze wildpluk gaan we daarna een heerlijke salade maken. Het is heel helend en therapeutisch om zo contact te maken met de natuur. De pure smaken worden naar de keuken gebracht. Door jou mee te nemen in dit avontuur, ga je de natuur met andere ogen bekijken en waarderen wat moeder natuur zo rijkelijk met ons deelt. 

Workshop Beweging 

Deze dag gaan we op pad met onze gids en gaan we de schoonheid van de L’Alt Camp regio beleven. We trekken onze wandelschoenen aan, nemen onze knapzak mee en gaan de verborgen schatten ontdekken die in dit natuurreservaat verborgen liggen. Dit wordt een feestje van de zintuigen. We starten de wandeling met een reflectie-opdracht in Stilte om vervolgens met elkaar ervaringen uit te wisselen. 

Workshop Ontspanning 

In de workshop Inspanning – Ontspanning verzorg ik, Marion, een masterclass hoe je in balans en in je natuurlijke ritme kunt blijven. Met de tools die je tijdens deze workshop aangereikt krijgt en de bewustwording die deze week optreedt, kun je een mooie start maken om dit in je leven te integreren. 

Workshop Zingeving 

De laatste volle dag staat in het teken van het thema Jouw Stralende Zelf Leven. Als Facilitator van ‘Maya wijsheid’ bied ik, Marion, je een kompas vanuit de Dreamspell Tzolkin 

kalender, gebruikt door de oude Mayavolken. In de workshop ga je ervaren wat deze kalender over jezelf verteld. Het geeft inzicht in jouw kernkwaliteiten en biedt je een kompas om jou als persoon te ondersteunen bij een bewust en ontspannen leven vanuit kracht. 

In de kleine parel, die je Torres de Selma met een gerust hart mag noemen, kom je deze week helemaal tot jezelf. Om nog meer uit je week te halen bieden we je de mogelijkheid om aanvullende behandelingen als acupunctuur, massages of een Lifecoaching gesprek te boeken. Deze consulten zijn met bijbetaling in overleg te boeken. 

Wij kijken uit naar jouw komst. Indien je speciale wensen hebt, deel ze met ons en wij denken graag met je mee om je verblijf zo plezierig en optimaal mogelijk te maken. 

opgestapelde vlakke kiezels

Wat levert het je op deze week?

Het doel van deze week is dat jij met de kennis & wijsheid die je deze week opdoet jouw ontdekkingsreis ‘thuis’ verder gaat LEVEN. Dat jij met een stralende glimlach je ware schoonheid een gouden randje geeft. Als jij namelijk straalt, straalt de wereld met jou mee. 

Tijdens deze week gaan we met een kleine groep van maximaal 10 mensen in een vertrouwde en veilige omgeving intensief aan de slag. Ieder neemt deel met een eigen reden. Door de verbinding en uitwisseling met elkaar geven we deze week een extra dimensie. 

Heb jij zin om jouw leven duurzaam in de lift te brengen? Dan is dit Jouw Retreat. 

Wij zien er naar uit jou te ontmoeten en kijken er enorm naar uit om dit avontuur met elkaar te gaan beleven.

Jouw retreat wordt georganiseerd door...

profielfoto-marion-hoskens

Deze week wordt georganiseerd door Marion Hoskens, Integraal Therapeut en Vitaliteitscoach. Vanuit LivelyUp ondersteun ik mensen in hun persoonlijke en professionele groei vanuit een integrale benadering naar een duurzaam, bewust en vitaal leven. 

Mijn passie is de wereld een beetje mooier te kleuren en mensen te ondersteunen in hun reis naar zichzelf ZIJN. Ik geloof er namelijk in dat als je kunt stralen in wie je in essentie bent, je vanuit kracht in het leven staat en vanuit vertrouwen en verbinding liefdevol kunt bijdragen. 

De volgende kenmerken typeren mij als persoon.

Ik werk graag vanuit bezieling, inspiratie en creativiteit. Met een sterk invoelend vermogen kan ik de ander echt zien en horen.

Ik neem graag verantwoordelijkheid en initiatief.

Ik heb een analytische manier van kijken, leg makkelijk verbindingen en werk graag met een helder toekomstperspectief, namelijk samen vorm geven aan duurzaam Geluk, Groei en Gezondheid. 

En wat is ‘de organisatie’ zonder een team? Met veel plezier ga ik het team aan jullie voorstellen van samenwerkingspartners. 

Een speciaal woord van dank wil ik allereerst richten aan Rob Bogaarts van Buro Bogaarts. Door zijn enthousiasme, back-up en meedenken heb ik deze week kunnen finetunen tot een mooi samenhangend geheel. 

’Een prachtige reis voor wie een duwtje in de richting van zelfontplooiing, zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfzorg kan gebruiken. Dankjewel !” 

– Ellen –

Samenwerking met het Team van Torres de Selma

Luc en Narda zitten op trap

Op zoek naar een andere manier van leven kochten Narda Veugelers en Luc Jacobs, Torres de Selma. Midden in de natuur, omgeven door bos en bergen startte zij hun nieuwe manier van leven, helemaal in verbinding en met respect voor mens, dier en natuur. Na jaren van renovatie is de oude Masia hun paradijsje om in te wonen en werken. 

Met veel enthousiasme en passie geven zij invulling aan hun levenswerk en delen dit met hun gasten. Ik ken Narda nu 10 jaar en Luc sinds kort. Beide heb ik leren kennen als betrokken, liefdevolle mensen die met hart en ziel werken. Ik ben dankbaar dat wij de samenwerking met elkaar aangaan en onze gezamenlijke filosofie als een ‘Way of Life’ doorgeven aan anderen.

Samenwerking met Chi Kung meester en Therapeut in de Klassieke Chinese Geneeswijze

Elke ochtend verzorgt Monica Richardson Garcia de lessen Chi Kung voor ons om de dag fris te starten. Chi Kung maakt gebruik van lichaamsbeweging, massage, ademhaling en mindfulness om de gezondheid te harmoniseren en vitale energie te stimuleren. 

Ik heb Monica leren kennen als een heel puur en lief mens die graag haar wijsheden deelt. Het is haar verlangen om middels de Klassieke Chinese Geneeskunde handvatten te bieden om onze gezondheid te verbeteren. 

Zij geeft sinds 10 jaar les als meester in Lohan Chi Kung van de Chan-familie, die onlangs wordt beschouwd als Cultureel Chinees erfgoed. 

Monica is gecertificeerd in de Chinese geneeskunde en verzorgd op maat consulten om je vitaliteit te verbeteren. Deze consulten zijn niet inbegrepen in het all-inclusive concept. Vraag naar de mogelijkheden.

De samenwerking met onze Chefkok

Meeting, Moments en Magic. Dat is ook Maarten. Chefkok Maarten Bertels is een ambitieuze dertiger die zijn gasten een heerlijke tijd samen wil bieden. 

Hij legt de nadruk op groenten en lokale producten. Hij leerde al jong de kneepjes van het vak en is nu trotse eigenaar van Bistro M. Lokale- vergeten- en seizoensgroenten staan centraal in zijn gerechten en ook een passende wijn of biertje niet mag ontbreken. Op en top genieten dus. 

Hoe ziet de week eruit ?

”In ieder van ons zit een kern waar we niet gekwetst zijn, waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn. Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven.” 

– Piero Ferrucci –

Programma

Maandag

13.00 – Aankomst, introductie en rondleiding

14.00 – 16.00 openingsceremonie

16.00 – Vrije tijd

18.00 – Diner

20.00 – 21.30 avondprogramma 

 

Dinsdag – Thema Voeding

07.00 – 08.00 – Chi Kung

08.30 – Ontbijt

09.30 – Vrije tijd / Behandeling / Coaching

12.00 – Lunch

14.00 – Kook Workshop met Wildpluk

18.00 – Diner

20.00 – 21.30 avondprogramma 

 

Woensdag – Thema Beweging

07.00 – 08.00 – Chi Kung

08.30 – Ontbijt

10.00 – 14.00 Wandeltocht inclusief Lunch op Locatie

16.00 – Vrije tijd / Behandeling / Coaching

18.00 – Diner

20.00 – 21.30 avondprogramma 

 

Donderdag  – Thema Ontspanning

07.00 – 08.00 – Chi Kung

08.30 – Ontbijt

10.00 – Workshop Inspanning -Ontspanning

12.00 – Lunch

14.00 – Vrije tijd / Behandeling / Coaching

18.00 – Diner

20.00 – 21.30 avondprogramma 

 

Vrijdag  – Thema Zingeving, Ontwikkeling en Groei

07.00 – 08.00 – Chi Kung

08.30 – Ontbijt

10.00 – Workshop Leef je Stralende Zelf

12.00 – Lunch

14.00 – Vrije Tijd / Behandeling / Coaching

18.00 – Diner

20.00 – 21.30 avondprogramma 

 

Zaterdag – Afsluiting en terugreis

07.00 – 08.00 – Afsluitende Ceremonie

08.30 – Ontbijt

10.00 – Check out 

 

Locatie

Torres de Selma is gesitueerd in de pittoreske L’Alt Camp regio, een beschermd natuurgebied met uitzicht op omliggende wijnvelden en bossen. Het nabij gelegen stadje El Vendrell met de Costa Dorada’s stranden is op 30 km afstand vanuit deze mooie plek te bereiken. 

De 1000 jaar oude Masia, gebouwd op een rots, is van historische waarde vanwege de twee Tempelierstorens uit de dertiende eeuw. Het contrast tussen nieuw en oud geeft het gebouw een fantastische sfeer. De oude muren met hun ronde vormen en de kleine raampjes in de immens dikke muren brengen je terug in de geschiedenis. De glazen deuren laten de zonnestralen door en zorgen voor licht en openheid. Naast de slaapkamers zijn er 4 loungeruimtes, een kleine bibliotheek in de oude toren en tal van terrassen rondom het gebouw. 

Het terras rond de ecologische zwemvijver is een fijne intieme plek met uitzicht op de wijde natuur. Ideaal voor individuele gesprekken, je te verfrissen of heerlijk weg te dromen op een plekje in de zon. 

Torres de Selma streeft op korte termijn volledig zelfvoorzienend te zijn. Zij biedt een oase van rust en biedt je een bijzonder rustgevende ervaring, die je nog lang bij zal blijven. 

Verblijf

Gedurende ons verblijf zijn er geen andere gasten aanwezig, zodat het een aantal dagen ons ‘thuis’ zal zijn. We zijn met een groep van maximaal 10 personen waarmee we in een liefdevolle, veilige en vertrouwde sfeer ervaringen delen. Wat we in afstemming met elkaar mogen ontvangen …. It’s Magic 

Het biologisch vegetarisch restaurant serveert gerechten van vers geplukte groenten, meebewegend met de seizoenen. Het brood wordt gemaakt in een hout gestookte steenoven. Het sap van de dag of de thee gemaakt van verse kruiden zal je zonder twijfel nieuwe energie geven. 

Ook heerlijk gezuiverd water en een vers gezet bakje koffie van biologische en fairtrade koffiebonen mag niet ontbreken. Wij maken het met liefde voor je klaar. 

Duurzaam overnachten

Een goede nachtrust is minstens zo belangrijk als de activiteiten die je ervaart tijdens jouw retreat. De Masia beschikt over 7 mooie ruime kamers, alle voorzien van handgemaakte en 100% natuurlijke boxsprings en beddengoed. Alle kamers beschikken daarnaast over een eigen privé badkamer. 

We bieden je graag een duurzame ervaring omdat het onze missie is om goed voor onszelf en onze natuur te zorgen. Wij hopen je een rustgevende belevenis te bieden waar je intens van zult genieten. 

Prijs

€ 2.350,- inclusief BTW 

Inclusief 
 • 5 nachten verblijf op een gedeelde of eenpersoons kamer 
 • Handdoeken, kamerjas, slofjes 
 • Groepsactiviteiten en ceremonies 
 • 1 individuele 1 op 1 coachsessie 
 • Alle maaltijden, Healthy Juices, Smoothies en Gezonde Snacks 
 • Tijdens de avondmaaltijd kan er een wijntje of een biertje genuttigd worden. 
 • Alle bewegings- en meditatielessen met bijbehorende materialen tijdens workshops 
 • Gedurende de dag koffie, thee en gezuiverd water 
 • Natuurlijke verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep en bodywash Lavendel 
 • Gebruik van zwemvijver, sauna en alle aanwezige ruimtes en terras 
Exclusief 
 • Vliegticket 
 • Transport van de luchthaven naar Torres de Selma (kan wel verzorgd worden) 
 • Reis- en annuleringsverzekering 
 • Therapeutische Sessies en Ontspanningsmassage

Meld je aan

Vul het contactformulier in en stuur het me toe. Je kunt je ook telefonisch aanmelden. Bel  mij, Marion, op 06-33773070.