vergaan maar niet vergeten
Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Creatie is een reis. Wat eraan voorafging.

In 2010, nu 11 jaar geleden, heb ik tijdens mijn opleiding een creatie gemaakt. Een Vision Board, een collage waarop ik alles heb genoteerd waar mijn hart blij van wordt. Het soort ideale leven. Het soort leven wat ik wilde LEVEN en wat ik nu ook grotendeels LEEF.

Alles begint met een verlangen. Bij mij was dit het verschil kunnen maken voor mensen en hen begeleiden om in hun kracht te gaan staan. Mijn steentje hieraan bij mogen dragen. Ja mógen, omdat ik dankbaar ben dat ik met mensen mee mag reizen op hun pad naar Gezondheid en Geluk.

Dit proces van creatie heeft zich stap voor stap ontvouwt. Elke stap en keuze die ik persoonlijk, maar ook bedrijfsmatig maak, brengt mij dichter bij de creatie die ik destijds gemaakt heb. Zelfs veel mooier dan ik me destijds voorgesteld had. Echt Magisch. Dit Tiny House is één van de bouwsteentjes die ik destijds bedacht had. Maar voordat de eerste stenen gelegd kunnen worden gaat er een proces aan vooraf.

Uit de comfortzone en het avontuur tegemoet

Steeds heb ik de weg van mijn hart gevolgd, vanuit een diep weten en vertrouwen. Eigenlijk gewoon geluisterd naar binnen en gehoor gegeven aan de stem die kwam vanuit het diepste in mezelf. Zelfs op de momenten dat ik totaal niet snapte en het hééél spannend vond, toch doorgezet. Ik denk dan bijvoorbeeld terug aan het moment dat mijn man en ik een bod deden op een boerderij die per veiling verkocht werd. Dit terwijl het crisistijd was en ons eigen huis nog niet verkocht was. Heel spannend en tegelijkertijd deze keuze makend vanuit zoveel vertrouwen. We hadden immers daarvoor alle mogelijkheden goed op een rijtje gezet en ons laten bijstaan door onze ouders en onze betrouwbare bouwadviseurs. Bezint-eer-ge-begint idee. Toch zullen velen ons zeker in het begin voor gek hebben verklaard. We ruilde ons mooie huis en haard in voor een caravan waar we heel basic gingen wonen bij ons toekomstige woonparadijsje. Het was echter nog niet zover en er moest eerst nog heel veel gebeuren. Dat naast het feit dat we met twee puberkinderen verhuisde, hun vertrouwde plek, hun vrienden verlatend en alle comfort inleverde. Kortom een groot avontuur voor ons allen met veel verbouwingen in het vooruitzicht om het bewoonbaar te maken.

Na 9 maanden in de caravan gewoond te hebben en dagelijks meegeholpen te hebben aan de verbouwingen, betrokken we ons heerlijke huis.  

Mijn droom was en is op termijn ook bedrijfsactiviteiten te ontplooien op deze prachtige plek. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en te ondersteunen in een vitaal, bewust en duurzaam leven.

Ik denk graag groots, vanuit een soort ideaal. Daarom ook de wens om deze activiteiten te verzorgen hier op deze locatie. Waar kun je dit namelijk beter doen dan op een plek waar je helemaal tot rust kunt komen in contact met de natuur en de dieren. Alles is hier aanwezig.

En toch… naar de situatie kijkende was dit nog niet meteen realiteit. Er was nog werk aan de winkel. Kijk maar eens hoe het eruit ziet. Hier kun je toch geen mensen ontvangen?

Ramen ingegroeid in groen.

Sierrandje op het dak.

Uitvlieggat voor de duiven.

Hoezo kun je hier geen mensen ontvangen? Dit is toch ontroerend mooi, helemaal door de natuur overgenomen, een vervallen schoonheid. Hier woont de tijd. Het staat zelfs op de monumentenlijst omdat het een oud houten kippenhok is met uitvliegopeningen voor duiven.

In dit kippenhok werd voor dag en dauw begonnen. Het huisvestte kippen en er werd wat afgekukeld. Hier werden de kippen door de haan beschermd, kippen bevrucht, eieren gelegd en uitgebroed en voor elkaar gezorgd. Een veilige geborgen omgeving geboden voor de kippen en de kleine kuikens. Ze konden zich hier veilig ontwikkelen. Dit huisje is op de beste plek in de tuin gelegen, waar de zon hen het meest kan verwarmen. En ‘last but not least’ de mogelijkheid tot het verlaten van het vertrouwde nest om uit te vliegen. Kortom, niet zomaar een plek.

Waar eens de kippen op stok gingen

Een mooie symboliek naar onszelf. Hoe wij het beste gedijen en wat wij nodig hebben om ons te ontwikkelen. Eigenlijk niet zoveel anders. Ook het proces van transformatie van het restaureren van dit kippenhok naar een Tiny House doorloopt in eenzelfde proces. Net als het leven in het kippenhok maar ook in onszelf.

Elke reis begint stap voor stap en in het klein. Letterlijk, vanuit een Tiny House, geborgen, zodat je helemaal jezelf kunt zijn en je verder kunt ontwikkelen.

De bouw van dit huisje laat hieronder ook zien hoe. Gewoon met de handen uit de mouwen, vanuit een plan waar je naartoe wilt en met de hulp inschakelend die je nodig hebt om hier te komen.

Hond Yellow inspecteert bouwvorderingen

Met onze trouwe bouwopzichter altijd in de buurt.

Huisje komt op mooiste plek voor de boom

Always looking on the bright side of life. Het huisje komt op het mooiste plekje in de zon.

Inspiratie is magisch. Creatie is genieten. Met alle energie aan de slag.
Het mooie van energie is dat alles energie is. En energie is veranderlijk en steeds in beweging. Het is alsof er een soort stem, die ik mijn Innerlijke Stem noem, mij influistert en mij de weg wijst. Een soort natuurlijke energiestroom komt op gang. Energie die via de makkelijkste weg naar wellicht mijn/ons mooiste leven leidt. Want pas als ik op mijn best ben kan ik van betekenis zijn voor anderen.

muurtje metselen

En met de juiste hulp, samen de handen uit de mouwen steken en slijpen en metselen maar.

stenen halveren

Met veel geduld en aandacht stap voor stap volgens plan.

een goed fundament

Elke steen, elke stap nauwkeurig zijn eigen plekje in het geheel laten vinden (en bestendigen met cement).

De innerlijke stem komt in de vorm van emoties, inzichten en als een soort innerlijk weten ‘binnenvallen’. Vanuit een andere aanvliegroute dan we allemaal gewend zijn. Veel mensen en ik zeker als ik terugkijk in mijn leven, zijn gewend veel vanuit het hoofd te doen. Het zijn echter de gedachten en gevoelens die in een split second opkomen, die ons de weg wijzen. Zo kun je ook via andere wegwijzers antwoorden ontvangen op je vragen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld nieuwe contacten of doordat je precies dat boek met dat onderwerp tegenkomt waar je helderheid door krijgt en je verder kunt.

De eerste ramen worden gesteld voor de juiste blik naar binnen en buiten. Jezelf kennen in je talenten en je leerpunten ontmoeten is een mooi maar soms ook lastig proces. Weer of geen weer, we gaan door.

Deze Innerlijke Stem of innerlijk weten laat zich vaak horen door een goed, een blij en vertrouwd gevoel. En over de factor tijd gesproken; het zal zich precies op het juiste moment aandienen, eigenlijk heel vanzelfsprekend en zonder tijdsdruk. Heel licht, zonder weerstand. Alles schakelt als vanzelfsprekend aan elkaar, als een flow van energie die de juiste weg volgt. 

En dan mag het dak erop, langzaam toewerkend naar het hoogste punt, het eindresultaat.

Dus dit is hoe het werkt: jezelf open durven stellen en het door je heen laten stromen als een flow die je alleen maar hoeft te volgen.
Als ik terugkijk op hoe mijn reis verlopen is door de jaren, besef ik dat ik met steeds meer bewustzijn de richtwijzers in mijn leven ben gaan herkennen. Ik volg de stroom in plaats van dat ik tegen de stroom inga. Hiermee komt alles in een stroomversnelling waarvan ik het resultaat niet eens meer durf te dromen. Als een aaneenschakeling van momenten, van puzzelstukjes die in elkaar passen.

Ik geloof er verder in dat je alleen kunt creëren als je het doet voor een goed doel, iets wat groter is dan jezelf. Het gaat niet stromen als je het vanuit je ego doet.
Als kind heb ik mijn talenten al mogen ontdekken en ik ben heel blij dat ik deze nu voor anderen kan inzetten. Ik ben voor mezelf in mijn reis bij het begin begonnen. Het Tiny House staat hier symbool voor. Alle processen horen erbij en zijn een voorwaarde om er voor anderen te kunnen zijn. Als ik er namelijk eerst mezelf geef wat ik nodig heb, kan ik van daaruit er voor anderen zijn. Dan pas heb ik iets om te delen. Dat is de volgorde. De lichtpuntjes die ik voor mezelf ontdekt heb kan ik nu inzetten en doorgeven aan anderen. Zo kunnen zij vanuit deze kleine vertrouwde ruimte hun reis beginnen en uitgroeien tot hun mooiste zelf.  Hier word ik pas echt blij van.

Waarom ik het doe?

Om de wereld een stukje mooier te maken. Dit klinkt heel gek wellicht en groots ook, maar ik heb het gevoel dat het de tijd is. Zo ook om het SAMEN te doen. Samen kunnen we meer dan alleen en ook het bereik van onze inspanningen gezamenlijk gaat echt het verschil maken. Daarom ondersteun ik graag mensen het beste uit zichzelf te halen. Pas dan kun je een bijdrage leveren aan de wereld. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Wat ik hierbij nodig heb is rust en evenwicht, voldoende energie en het vredige gevoel te volgen. Dan pas kan ik het fluisteren van mijn Innerlijke Stem, mijn essentie horen. Kan ik ernaar luisteren en er gehoor aan geven.

Eigenlijk moet je best goed opletten… het gebeurt in een split second. Bijna zo vluchtig dat je er bijna aan voorbij zou gaan.
De beste energie en inspiratie overvalt je op de meest relaxte momenten. Elke stap dient zich weer verder aan en de volgende stap wordt daarna vanzelf duidelijk. Op dat moment gaat het stromen, in mezelf, mijn omgeving en wordt het ‘Magic’

Moooooooi 😊

En vanaf nu kunnen we gaan verfijnen, de afwerking kan beginnen.

Ik kan me voorstellen dat je zelf ook wel eens denkt, wat kan ik leren van mijn struggles op mijn pad… en stel jij jezelf dan ook de vraag: Hoe nu verder, welke stap kan ik nu zetten om uit deze cirkel van herhalingen te komen?

Bel me dan! We kunnen in 1 inspiratiesessie mogelijk al heel ver komen waardoor jij inzichten krijgt en verder kunt. 

Weet dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen, ik ben er voor je 😊

Geef een reactie