Ben jij hoogsensitief?
Zet je kwetsbaarheid om in kracht

Hoogsensitiviteit is een aangeboren temperament met een hogere gevoeligheid voor prikkels en/of informatie uit de omgeving. Hoogsensitieve mensen ervaren vaak een gevoel van te grote kwetsbaarheid voor de overweldigende prikkels die op hen afkomen.

Als hoogsensitief persoon merk je allerlei details in de omgeving en emotionele prikkels van andere mensen sneller op. Als je geen manier hebt gevonden om hier op een juiste manier mee om te gaan, kan overprikkeling een logisch gevolg zijn. Juist ook omdat hoogsensitieve personen informatie diepgaander verwerken en alle informatie vanuit verschillende kanten bekijken.

Waar kunnen hoogsensitieve personen last bij ervaren?

  • Moeilijk kunnen omgaan met je fijngevoeligheid.
  • Je te kwetsbaar voelen.
  • Snel stressverschijnselen krijgen door een lawaaiige en hectische omgeving.
  • Gevoelens en spanningen van andere mensen overnemen.
  • Vlug van streek zijn bij onvriendelijkheid.
  • Je hebt stemmingswisselingen.
  • Je raakt uit balans in contact met anderen en in mensenmassa’s.
  • Veel behoefte hebben aan rust en hersteltijd.

Goed nieuws

Je kunt de kwetsbaarheid omzetten in kracht. Ik weet inmiddels dat dit waar is uit eigen ervaring en alles wat ik erover gelezen heb. Het is mijn specialisme geworden om mensen te ondersteunen die bewuster willen omgaan met hun gevoeligheid. Door je emotionele en intuitieve vaardigheden als raadgevers in te zetten wordt het je kracht.

Ik heb lang niet geweten dat ik hoog gevoelig was en had last van het ‘anders’ zijn. Ik heb door schade en schande geleerd hoe ik mijn hoge gevoeligheid kan inzetten en heb leren te vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid. Ik kan nu zeggen dat mijn kwetsbaarheid mijn kracht is.
Ik kan je doordat ik mijn eigen pad heb afgelegd hierin ondersteunen, zodat jouw gevoeligheid en jouw kwaliteiten voor je gaan werken en je kunt gaan leven, genieten en stralen.

Wil jij jouw kracht ontdekken? Neem dan contact met mij op.