Fast Forward Week -dag 1
Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Fast Forward Week – Dag 1

Je meent het? Doe jij een ‘Helweek’? Je bent hartstikke gek. Waarom zou je dat doen?

Jij zult echt niet de eerste zijn die dit tegen mij zegt. Toch is dit wat ik elke dag deze week ga doen. Vanaf vandaag ben ik, samen met mijn twee collega’s gestart met de Fast Forward Week. Een week gebaseerd op de ‘Helweek’ van Eric Bertrand Larssen.

Ik sta deze week elke dag op om 5.00 uur, werk gefocust aan mijn gestelde doelen voor deze week, ben goed voorbereid en volg strikt de regels die voor deze week gelden.

Elke dag staat in het teken van een vastgesteld thema. Daarnaast heb ik de taak om elke ochtend de dag opstart en het yoga-bewegings- uur te verzorgen. In de avond leid ik de dag evaluatie en delen we met elkaar onze ervaringen. Een hele mooie uitdaging.

Met veel enthousiasme ben ik dus deze vroege ochtend begonnen. Zie het als een soort Generale Repetitie die wij als trainers voor onszelf doen ter voorbereiding op de Fast Forward Week die gaat plaatsvinden dit najaar. Een week voor ondernemers om de beste versie van zichzelf te worden.

Aan ons om deze week te doorleven, het programma te finetunen en de beste versie van onszelf te worden, zodat we er echt kunnen zijn voor de toekomstige deelnemers. Super om deze week mijn collega’s nog beter te leren kennen.

 

Wat is mijn doel?

Voor deze week heb ik mezelf een doel gesteld. Als ik dit haal ben ik aan het einde van de week super blij. Dit gaat voor mij een serieus verschil maken, als mens en als ondernemer in mijn werkzaamheden voor LivelyUp. Ik ga namelijk mijn kantoor helemaal herstructureren en ordenen. Opruimen, loslaten wat niet meer dient en keuzes maken in mijn bedrijfsvoering. Een hele mond vol.

Waar het op neerkomt… ik heb nu een kantoor, zo vol met spullen, dat het mij belemmerd om te ademen, terwijl ik ruimte nodig heb om te kunnen creëren. Een mooie doelstelling waar ik al jaren tegenaan zit te hikken. Nu is het tijd dit aan te pakken!

 
Ik ben altijd heel goed in dingen te bedenken, voor me te zien en anderen te ondersteunen om helderheid te krijgen in wat nodig is. Nu mag ik dit deze week voor mezelf neerzetten.

Niks afleiding, niks ooh… dat doe ik straks, eerst nog even…

Nee, nu!

Er was zelfs geen plekje leeg om mijn laptop te installeren en met mijn geliefde collega’s online te gaan.

Gelukt.

De stapels op mijn bureau hebben een eigen plank gekregen. Die kan ik afvinken.

Fijn.

 

Yoga

Om 5.45 uur het yoga-bewegingsuur verzorgd. Heerlijk. Ik heb hen meegenomen in mijn gewoonte… de dag starten met yoga, het doen van de zonnegroet. Door yoga voel ik mijn lichaam en op het moment dat ik start met de oefeningen word ik me bewust hoe ik me voel en in mijn vel zit, zowel lichamelijk als emotioneel.

Dit is lief zijn voor mezelf. Mezelf serieus nemen. Afstemmen op wat belangrijk is die dag. Waar gaat mijn aandacht naartoe? Waar mag ik me voor openstellen? Wat wil ik neerzetten? Wat voelt krachtig en geeft energie? Wat mag ik ontvangen en waar is het vandaag de beste tijd voor?

Mooie gedachten en reflecties die tot mij komen, mooie inzichten ontstaan, leer- en ontwikkelpunten worden helder en ik ben klaar om mijn dag te beginnen.

 

Aandacht

Deze ochtend al vroeg op pad gegaan met mijn man en de hondjes. Wat een fijne start van de dag om in alle vroegte naar buiten te gaan en te genieten van het ochtendgloren.

Mijn oog valt op een berkenboom met een gat in de vorm van een hart in het midden van de boomstam. Als ik langer kijk, zie ik ook de vorm van een duif, een soort vredesduif verschijnen. Dit is pure vrijheid. Precies wat ik op dat moment voel. Het hartje staat voor lief zijn voor mezelf. Het geluk ligt gewoon op straat zal ik maar zeggen. Gewoon op mijn pad.

Terug thuis maak ik een heerlijk ontbijtje en begin als work-out, wat de bedoeling is dat je minstens twee momenten in de week hiervoor neemt, de stallen uit te mesten bij de paarden. Ook buiten veeg ik de stallen schoon en geniet van het buiten zijn met de dieren die nieuwsgierig komen kijken. Het boerenleven maakt me zo gelukkig en ik bedenk dat ik hier veel vaker nog meer van kan genieten door met alle aandacht te ZIJN.

Vandaag ben ik ook met veel meer aandacht bij de gesprekken geweest die ik had met mijn kinders en mijn vader. Mooie open gesprekken in een relaxte sfeer.

 

Eyeopener

In de middag kwam ik mezelf even tegen. Liep ik iets te hard en wilde ik te veel dingen doen in een te korte tijd. Mijn planning kwam wat onder spanning te staan toen ik merkte dat er toch te weinig in huis was om extra gezond te koken. Qua gewoonte, het thema van vandaag, merk ik dat ik vaak een te strakke planning heb en te weinig rustmomenten inplan. Zeker door het vroege opstaan is het een uitdaging om hier relaxed onder te blijven. Een mooie eyeopener.

Na het met aandacht koken en heerlijk genieten van de gezonde maaltijd, was ik nog net op tijd voor de dag evaluatie. Mijn collega’s bemerkte mijn ongedurigheid op.

Dit is dus een gewoonte waar ik me bewust van wordt. Niet te veel hooi op mijn vork nemen. Meer rustmomenten inbouwen. Hiermee kan ik meer energie behouden, meer uit mijn dag halen en er nog meer van genieten.

Wouw, de eerste dag van de FFW is voorbijgevlogen. Morgen de dag van Focus en Modus. Zin in.

Geef een reactie