flowweek vlinder vliegen en verbinden
Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Flowweek – mijn eigen Droom/Creatie in 2010

Het organiseren van de Flowweek is eigenlijk het uitkomen van een droom. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen, vooral in wat voor verschil het kan maken in het leven van anderen. Ik voel me dankbaar dat ik hier mijn steentje in mag bijdragen.

Jaren geleden heb ik namelijk tijdens de opleiding tot holistisch therapeut en coach, in 2010, mijn droom gecreëerd voor mijn toekomst. Dat wat ik toen in de energie heb gebracht, heb ik neergezet in 2021. De Flowweek is hier het voorbeeld van. Ik leef inmiddels in allerlei opzichten mijn droom, zowel als professional maar zeker ook als mens.

Destijds had ik het verlangen, vanuit liefde voor mezelf, mijn praktijk neer te zetten. Een bezinningsplek te creëren waar mensen zich gehoord voelen en kunnen leren.

In een natuurrijke omgeving bied ik mijn echte aandacht aan om mensen te ondersteunen zichzelf te ontmoeten, te verbinden met zowel in je kracht als in je kwetsbaarheid. We werken vanuit commitment met je doel en neemt hiervoor eigen verantwoordelijkheid. Met de groep creëren we een veilige bedding met gelijkgestemden waarin je je kunt openen, vanuit respect voor ieders ‘reis’ deelt, ervaart en voelt. Je laat jezelf zien en wordt gezien. Je kunt oefenen met nieuw gedrag, je ontvangt feedback en steun waardoor je de ervaring nog meer kunt verdiepen om te kunnen transformeren en de beste versie van jezelf te zijn. Te LEVEN en richting te geven aan je eigen levensgeluk.

Ik wil jou helpen
te vertrouwen op je gevoel er te mogen zijn
te voelen en plezier te hebben
om een uniek persoon te zijn
Liefde te voelen
je waarheid te spreken en creatief te zijn
de dingen weer helder te zien
en te weten dat het goed is vanuit je intuïtie, te leren en te groeien

Mijn missie is om een bijdrage te leveren aan de groei, gezondheid en geluk van anderen, zodat wij in harmonie met onze en de natuur kunnen leven, vanuit een puur hart en een vrije ziel en onze potentie LEVEN en bijdragen aan het grotere geheel.

 

Relatie naar de Flowweek:

Centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Deze bovenstaande droom leef ik op dit moment met mijn bedrijf LivelyUp. Het is nu juli 2021.

In de week van 28 juni t/m 4 juli werd de Flowweek, een CreatieWeek vanuit LivelyUp georganiseerd, in samenwerking met een aantal bijzonder geliefde collega’s, de co-trainers van deze week.

De Flowweek is een week waar je jezelf beter leert kennen, je kunt ervaren op je best te (leren) zijn. Eigenlijk de beste versie van jezelf te worden.

 

Om je een tipje van de sluier te lichten…

Ik heb deze week twee en een half jaar geleden gedaan en kan wel zeggen dat ik hier nog steeds de vruchten van pluk. Het is een week waarin je goede en efficiënte gewoontes ontwikkelt. Gewoontes gaan namelijk automatisch, keren in regelmaat terug en doe je zonder je ervan bewust te zijn. Het gaat vanzelf. Niet alle gewoontes zijn echter zo handig en fijn.

In een week als deze ga je elke dag vanuit een nieuw aandachtsgebied, met meer bewustzijn en lef jezelf ontmoeten, door weerstanden heen en gaat op zoek naar mogelijkheden. Je krijgt dingen voor elkaar die je eerder niet voor mogelijk hield. Kortom een week vol verrassingen.

Het is zelfs een week geworden die ik zelf zoooo goed beleefd heb dat ik veel meer mensen wil enthousiasmeren dit ‘jezelf’ te gunnen, want dat is het. Je ben het waard 😊

 

Een stukje achtergrond

Deze Focusweek is geïnspireerd door het Boek van
Erik Bertrand Larssen, Helweek, 7 dagen die je leven veranderen.

Erik heeft zich laten inspireren door een methode afkomstig vanuit Defensie.

Deze Focusweek krijgt een eigen ‘Look en Feel’.
Een Helweek heeft een heel ander karakter dan een Flowweek. De overeenkomst is je grenzen opzoeken maar wel op een liefdevolle manier. Een week met gelijkgestemde mensen die vanuit BewustZijn leven en vanuit een goed hart, of je nu down to earth leeft of met meer spiritueel bewustzijn, we zijn allemaal verbonden met een groter ‘iets’ dan onszelf.

 

We hebben deze week gewerkt met de volgende thema’s:

Maandag: Vaste gewoontes
Dinsdag: Modus en focus
Woensdag: Time management
Donderdag: Buiten je comfortzone
Vrijdag: Rust en herstel
Zaterdag: Innerlijke Dialoog
Zondag: Plaats je leven in perspectief

 

De uitgangspunten en spelregels van deze week zijn als volgt:

 • Start maandag 28 juni, einde zondag 4 juli
 • Elke dag om 5 uur op en om 10 uur naar bed
 • Je werkt deze week vanuit een doel, plan (hier kun je nu al over nadenken)
 • Je blijft trouw aan je plan
 • Je creëert een juiste modus, een juiste mindset
 • Je werkt gefocust, bewust en plichtsgetrouw
 • Je overwint angst en ontdekt onontgonnen gebied (uit je comfortzone)
  en je vervult je rol met glans
 • Je eet gezond, mindert suiker en onthoud je van alcohol
 • Je neemt elke dag een sportmoment
 • We gaan uit de comfortzone en blijven de gehele nacht op op donderdagnacht (en blijven met elkaar in contact en actief)
 • Je beleeft minimaal vermaak met social media, tv etc
 • Je neemt kwalitatieve rustmomenten
 • Bent pro-actief
 • Ontdekt de mogelijkheden
 • Besteed aandacht aan je uiterlijk
 • Droomt en creëert Momentum

Deze week is gericht op het Samen beleven en doorleven van deze week met als doel dat mensen kunnen leren, groeien, ervaringen delen en geïnspireerd worden.
Vanuit hier kunnen we ons bewustzijn vergroten en de wereld een betere plek voor ons allemaal maken, terwijl we onszelf en onze planeet beschermen.

 

Voor de Flowweek heb ik me laten inspireren door de 10 geboden vanuit de indianen over het ideale leven:

1. De aarde is onze moeder zorg goed voor haar.

2. Koester al je relaties.

3. Open je hart en ziel voor de grote geest.

4. Alle leven is waardevol en kwetsbaar, behandel deze met respect.

5. Neem van de aarde wat nodig is, en niet meer.

6. Doe wat nodig is voor het goede van alles.

7. Dank de grote geest voor elke nieuwe dag.

8. Spreek de waarheid en wees goed voor anderen.

9. Volg de ritmes van de natuur, sta op en rust met de zon.

10. Geniet van je reis op aarde, maar laat geen sporen achter.

 

Ik Koester de aarde, Zij is mijn moeder
Ik koester de hemel. Hij is mijn vader
Ik koester de dieren, zij zijn mijn broers en gidsen
Ik koester de Grote geest, Hij is mijn bron…
Ervaring is mijn leermeester,
Innerlijke kennis is mijn waarschuwing
Het Leven is mijn reis
Spiritualiteit is mijn pad
Altijd leren, altijd groeiend…
Ik ben een met alles om mij heen,
Mijn hart is puur en mijn ziel is vrij,
Ik kom van de sterren
Om een belangrijke bestemming te vervullen. Houd van alles en help hen die in nood zijn.

 

Resultaten en ervaringen deelnemers na de Flowweek

 

Deelnemer 1

De flowweek heeft een onuitwisbare en echte dierbare indruk achtergelaten. Ik had het voor geen goud willen missen en gun iedereen deze flow.

Dat loslaten een issue voor mij is, was niet nieuw. Maar met de input van familie, vrienden en tekendocente werd hetgeen op zich staand woord, maar bleken er heel veel verbanden te bestaan die allemaal met loslaten te maken hebben. De verwachting van mij was meer… het zal me benieuwen of ik dat kan leren in deze Flowweek.

Ik heb ervaren dat het heel waardevol is om met een clubje mensen aan de slag te gaan. Dat wat je bij een ander helder kunt zien, maar waar je bij jezelf om heen loopt, kon ik uiteindelijk in deze week ook naar mezelf vertalen.

De invulling van de week was perfect. Een thema per dag, yoga die ook gekoppeld is aan het thema, het boek als naslagwerk, de workshops die zo mooi aanvullend waren en de dagelijkse terugkoppeling in de avond

Heel blij dat ik de donderdagavond Live in Vessem erbij was.

De week heeft me inzicht gegeven in mijn eigen patronen. Ik start nu de ochtend met een planning die haalbaar moet zijn. Ik let op ingesleten gewoontes.

Gesprekken die voor de flowweek best met een beladen tintje konden plaats vinden, gaan nu in een veel harmonieuzere sfeer, omdat niet alleen ik daar anders in sta, maar automatisch ook mijn omgeving.

 

Deelnemer 2

Mijn doel voor de Flowweek is gezond leven, gezond eten en goed voor mezelf zorgen. Ik ga deze week een start maken met mijn nieuwe website.

Als ik terugkijk heb ik goed voor mezelf gezorgd en heb eigenlijk maar 1 echt moment gehad dat ik naar iets zoets wilde grijpen. Ik ben toen in gesprek met mezelf gegaan en heb het niet gedaan. Daarna speelde dat eigenlijk niet meer. Dat ik nog steeds heel gezond eet, nog geen suiker heb genomen en daar eigenlijk ook nauwelijks moeite mee heb is het resultaat van deze week. Ik sta nog steeds vroeg op en wil elke ochtend wandelen en een yoga-sessie doen.

Het doel rondom mijn bedrijf, daar zat nog een hobbel. Blijkbaar moest ik daar eerst voor wakker geschud worden. Ik ben steeds meer gaan praten over mijn nieuwe plannen en het krijgt steeds meer vorm in mijn hoofd. Het lukt af en toe al iets op papier te krijgen. De contouren worden steeds duidelijker.

Ik voel dat er iets veranderd is en in die flow wil ik blijven. Dus actie!
Het was een heerlijke week, met ups en downs, maar de ups waren veruit in de meerderheid. Een week om nooit te vergeten. Super bedankt dat je ons deze ervaring gunde!

 

Deelnemer 3

Als ik terugkijk op de Flowweek merk ik dat ik, meer dan gedacht, kan ‘programmeren’ en op die manier dicht bij mezelf kan blijven. Dat de focus en commitment van belang is om mijn doel te bereiken, omdat ik dan pas echt open ga staan.

Het resultaat is dat ik focus heb gehad op en stappen heb genaakt in waar ik persoonlijk naar toe wil. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mag stoppen met zoeken naar mijn 2.0 versie, maar dat ik terug mag naar mijn 1.0 versie; de tijd en het gevoel waarin ik me gelukkig voelde en genoot van het eenvoudige. Ook heeft het me geleerd om een aantal grenzen te stellen. Nu begint het toepassen in de praktijk, waar ik uitgedaagd word om heel dicht bij mezelf te blijven.

 

Deelnemer 4

Wat is het resultaat? Heb geleerd dat ik met focus verder kom. Dat ik voor mezelf mag kiezen. Niet altijd rekening hoef te houden met anderen. Maar het blijft wel lastig. Ik mag focus houden en niet overlaten aan ‘wat er op mijn pad komt’.

 

Deelnemer 5

Mijn doel is om “orde in de chaos” te brengen. Ik vind heel veel leuk en ben met veel dingen tegelijkertijd bezig, waardoor ik niet kan afmaken waar ik aan begin. Daar heb ik zo goed als mogelijk deze week aan gewerkt en heb ik inzichten in verkregen.  Ik heb ervaren in deze week dat ik voor mezelf redelijk bezig ben, maar dat ik de adviezen die ik als therapeut aan anderen geef ook voor mezelf mag leven. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik meer rust mag nemen en dat me dit goed doet. Ik kan hiermee makkelijker mijn keuzes maken.

 

Deelnemer 6

Deze week heb ik meer bewustzijn gekregen op welke activiteiten, bezigheden en personen me energie kosten en welke me energie opleveren. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik me onbewust laat leiden door verwachtingen vanuit anderen. Dit heeft effect op hoe ik mijn dagen en weken inricht en op mijn zelfzorg. Ik heb als ik niet goed voor mezelf zorg de neiging tot verdoven van ongemakken.

Mijn doel draait om zelfzorg. Op tijd naar bed gaan, mediteren, gezonde voeding tot me nemen en voldoende sporten en alcohol minderen. Ik wil vasthouden aan afspraken met mezelf en hier aan trouw zijn.

Deze week heb ik een andere beweging ingezet. Ik besef wat mij dient en wat me niet dient en maak bewust mijn keuzes. Dit werkt zowel privé als op werkgebied door.

Ik hoop zo dat je doorgaat met het organiseren van de Flowweek. Het kan zoveel verschil maken voor mensen. Voor mij werkt het nog steeds door. Het is een mooie bewustzijnsweek en ervaringsweek geweest waar ik verantwoordelijkheid heb genomen en nog steeds de discipline heb om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb er vertrouwen in dat als mijn zelfzorg niet lukt dat ik onderzoek hoe ik de discipline weer kan oppakken.

 

Deelnemer 7

Mijn doel voor deze week was trouw blijven aan mezelf en me niet aanpassen aan het pad van een ander.

Ik heb meerdere malen emoties gevoeld en deze toegelaten. Dat is een enorme stap voor me aangezien ik mezelf daar tot 3 jaar geleden geen toestemming voor gaf. Ik herkende mijn minder positieve emoties, erkende ze, ze kregen de ruimte en daarmee is alles goed. Eindelijk weer wat verwerkt.

 

Flowweek voor mezelf, flowweek 2.0

Heel dicht bij mezelf blijven. Letterlijk. Direct na de Flowweek krijg ik Corona. Alle adviezen die ik eerder aan de deelnemers heb gegeven kan ik nu voor mezelf inzetten nu ik in afzondering, quarantaine, leef.

Dat ik dit niet direct als een cadeautje kan ontvangen merk ik als mijn eerste reactie een shock reactie is.  Ik heb Corona, het kan dus ook mij overkomen. Dit had ik nooit verwacht…

Aan de andere kant, ook ik kan drager zijn natuurlijk. Gelukkig ben ik er niet heel ziek van, maar gezien deze tijd wel voldoende klachten om, ter bescherming van onze gezinsleden, in afzondering te gaan leven.  

In eerste instantie niet, maar als ik er langer over nadenk en me werkelijk bewust wordt waarom in Cornona oppak, denk ik aan het volgende. Ik krijg tijd voor bezinning en vooral heel veel tijd om dicht bij mezelf te blijven. In verbinding met mezelf te staan, te voelen, ervaren en op mijn pad te zijn en te blijven. Dit is de symboliek en de les voor mij die eraan ten grondslag ligt.

Ik ben ook blij. Als holistische therapeut en coach heb ik voldoende ondersteunende methode die ik kan inzetten om mijn zelf herstellend vermogen te activeren en hiermee mijn vitaliteit kan ondersteunen. Hier heb ik veel steun aan en het sterkt mij in mijn gedachte dat ik actief iets kan doen om mijn eigen gezondheid te managen. Ik heb vertrouwen in mijn eigen gezondheid en ben me bewust dat mij dit niet zomaar overkomt. Ik mag nog meer naar mijn eigen essentie luisteren en mijn eigen pad bewandelen, de beste versie van mezelf worden.

Waar een flowweek al niet goed voor is.

Mocht jij interesse hebben om het beste uit jezelf te halen, dan heb ik goed nieuws.

De volgende Flowweek organiseer ik in November.

Wil jij:

 • Trouw blijven aan jezelf en je niet aanpassen aan het pad van een ander
 • Bewustzijn krijgen op welke activiteiten, bezigheden en personen je energie kosten en welke je energie opleveren
 • Gedisciplineerd aan je zelfzorg werken
 • Afmaken waar je aan begint en hiermee orde in de chaos scheppen
 • Loslaten
 • Focus houden en grenzen stellen
 • Jezelf voeden met gezonde gewoonten en leefstijl

 

Neem dan contact met me op en meld je aan.

Geef een reactie