Hartverwarmend mooi
Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Wat mag jij loslaten

Wat een prachtig seizoen. We vallen van de ene in de andere verbazing als we buiten zijn en de kleuren echt op ons in laten werken. Hartverwarmend mooi. Dit herfstseizoen, de tijd van het vallen van de blaadjes, staat voor veel mensen ook symbool voor somberheid, verandering en loslaten van het oude.

Veel mensen vinden het omgaan met veranderingen lastig. Na alle activiteiten en de flow in de zomer keren we nu meer naar binnen. Letterlijk in deze tijd van Corona brengen we veel meer tijd door in onze eigen kring; met ons gezin, familie en of vrienden. Alles wat eerder vertrouwd of gewoon was is niet meer vanzelfsprekend. Dit doet iets met ons. Om mij heen heb ik meerdere mensen vragen horen stellen in de trant van; wie ben ik, waar ben ik eigenlijk goed in en leid ik of lijd ik mijn leven.

Ikzelf herken deze vragen in ieder geval. Ik heb meerdere dingen los mogen laten, zowel privé als zakelijk is er veel in beweging gekomen. Met 2 pubers in huis in Coronatijd, vooral in het begin toen we allemaal thuis moesten werken, kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Ik werk veel vanuit huis en heb mijn eigen rituelen opgebouwd. Omdat ik hooggevoelig ben raakte ik met regelmaat uit balans en overprikkeld. Naast het gegeven dat pubers hun eigen pad uitstippelen en steeds meer ruimte innemen, kwam ik mezelf tegen in mijn plek innemen als moeder, maar ook als onderneemster. Mijn huis is mijn kantoor. Dit vroeg veel energie van mij, zeker ook omdat ik in een transformatieproces zat waarin ik mijn bedrijf opnieuw vorm aan het geven was. Dit waren voor mij iets te veel veranderingen van het goede.

Een nieuwe koers

Om weer grip te krijgen op wat ik wil en belangrijk vindt heb ik de tijd benut om ook bedrijfsmatig te transformeren. Het oude jasje paste niet meer en een nieuwe vorm heb ik samen gecreëerd in samenwerking met twee kanjers van Teamenzo. Samen hebben we vormgegeven aan een nieuwe huisstijl en website. Een nieuwe koers die helderheid geeft op mijn specialisaties; werken met vrouwen en kracht, hoog sensitiviteit en ondersteuning voor mensen die overbelast en of burn-outklachten hebben. Een professionaliseringsslag en… als kers op de taart… een community, omdat ik me wil omgeven door gelijkgestemde professionals en het niet meer alleen wil doen.

Een nieuw jasje is ook keuzes maken waar ik mijn tijd wel en niet in geef. Net als de herfst is dit gepaard gegaan met snoeien en werd duidelijk waar ik de focus op wilde leggen. Terug naar de essentie, naar de bron.

Met nieuwe energie kreeg mijn bedrijf een nieuwe naam; LivelyUp. De uitkomst van een transformatieproces. Een enorme uitdaging waarin ik mezelf beter heb leren kennen. Vanuit van Nature naar de Bron doorgroeien naar de versie 2.0. Een beslissing van verlangen in plaats van ‘moeten’, vanuit kwetsbaarheid als kracht, vanuit vrijheid in verbondenheid en samen in plaats van alleen. Woh, dit voelt goed. Ik kan nog wel even doorgaan. Niet meer ploeteren maar genieten, geen haast maar vanuit rust, niet alles tegelijkertijd maar in fasen. De puzzeltjes vallen op zijn plek.

Verbinding met mezelf

Door me af te stemmen op mijn eigen behoefte, deze serieus te nemen en de moed te hebben om de eerste stappen te zetten om aan de slag te gaan heb ik voor mezelf iets overwonnen. Hieruit ontstond een mooi nieuw begin. Vanuit de verbinding met mezelf als start kon ik de verbinding met mijn omgeving weer maken. Ik kwam weer in mijn eigen ritme, mijn eigen trilling en deze resoneerde volledig met die van de mensen om mij heen.

Gelijklopend aan de fase die ik zelf doormaak verneem ik dat anderen op zoek zijn naar verbinding, naar nieuwe wegen en creatief worden binnen de mogelijkheden die er zijn. Het vraagt afstemming met de ander omdat het oude niet meer past, anders is geworden of een nieuwe energie uitdaging in zich heeft. Niet alleen bij onszelf maar ook in onze omgeving ontstaan er steeds meer initiatieven die dit bevestigen. We zijn meer regionaal afgestemd,

Mantelzorg is in de tijd van nu meer zichtbaar geworden door alle maatregelen waar we mee te maken hebben. Dit raakt ons privé en als ondernemers. Het vraagt creativiteit, doorzettingsvermogen en vooral heel veel liefde voor jezelf, zodat je niet over je eigen grenzen gaat. Je krijgt er een taak bij en als je uit balans raakt voor jezelf kun je er niet voor je geliefden waar je voor mag zorgen, zijn.

Als voorbeeld wat de coaching vanuit LivelyUp heeft betekend voor een vrouw, kreeg ik de volgende recensie;

‘Ik worstelde met hoe ik mijn leven en mijn relatie had vormgegeven en was mezelf hierin uit het oog verloren. Ik kon niet meer goed bij mijn gevoel komen en liep daarin vast. Door middel van opdrachten, wandelingen, mijn hoofd uitschakelen en te voelen en mooie gesprekken met Marion ben ik weer dichter bij mijn gevoel gekomen en kan ik dit er ook laten zijn. Marion stelt gerichte en verhelderende vragen en gaat het gesprek heel open met je aan, alles kan en mag besproken worden, altijd zonder oordeel en vanuit oprechte interesse. Het heeft mij enorm geholpen en helpt me nog steeds door met die “bril” op mijn situatie te bekijken. Het geeft me voldoende vertrouwen om voor mijn keuzes en gevoelens op te komen.’

Aanpassen of creëren

Het is niet nodig om je op te offeren, ook niet voor je gezin. Dit klinkt tegenstrijdig maar de ander is het meest geholpen als je in liefdevolle verbinding met jezelf blijft. Door in je kracht te blijven staan blijf je in evenwicht en blijf je in het NU. Met alle zintuigen verbonden blijven in het moment, maakt dat je vol zelfvertrouwen kunt voelen wat er binnen in je leeft en dit ook aangeven aan je omgeving. Als je liefdevol naar jezelf bent kun je dit ook communiceren naar de ander. Door dicht bij jezelf te blijven, op een liefdevolle onafhankelijke manier, kun je je echt met de ander verbinden.

Als je je echt verbindt met jezelf, kun je ook loslaten door het ‘te laten’. Vanuit kracht en autonomie ben je in staat om je leven richting te geven. Te doen wat je wilt doen en het verlangen van je ziel te ‘leven’. Wellicht wil je ook stoppen met dingen die niet meer bij je passen en kun je door dit te doen weer geïnspireerd verder. Deze tijd van het jaar is een mooie kans om hierbij stil te staan en je verlangens voor het nieuwe jaar helder te krijgen. Bij elke deur die je dicht of dicht gedaan wordt gaat er een nieuwe deur weer open. Blijf in vertrouwen en je zult verrast worden wat het leven je te bieden heeft.

Wat mag jij loslaten?
Omdat je het waard bent 😊

Geef een reactie