Uitdroging maakt oud. Water is belangrijk voor ons leven.

Water is de basis van alle leven op aarde. Wij mensen bestaan voor 70% en sommige delen zelfs voor 80% uit water. Dit zijn bijvoorbeeld onze lever en hersenen. Al onze cellen liggen in vloeistof, die voor een groot gedeelte bestaat uit water. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit is van groot belang voor onze gezondheid en energie.

Iedere dag verliezen we water via transpiratie, onze uitademing, urine en ontlasting.  Het is logisch dat we dit aan moeten vullen. We weten ook uit onderzoek dat meer dan de helft van de mensen te weinig drinkt en chronisch uitgedroogd raakt. Uitdroging kan tot veel gezondheidsklachten, veroudering en zelfs ziektes leiden.

Zuiver en gezond water, waar kunnen we het nog vinden?

Tegenwoordig leven we niet meer langs de rivier en is ons water niet meer zuiver en gezond te noemen. Ondanks de waterzuiveringsinstallaties worden er in ons kraanwater nog steeds resten van chemische middelen, schoonmaakmiddelen en lage concentraties van ruim honderd verschillende medicijnen in ons water teruggevonden, waaronder de pil. In het zuiden van Nederland wordt zelfs XTC teruggevonden.

Daarnaast is ons kraanwater dood en niet energierijk zoals bijvoorbeeld in levendige bergbeken. Dit water heeft een andere energie, een andere frequentie. De Fransman André Bovis heeft hier veel onderzoek naar gedaan en heeft hiervoor een frequentieschaal ontwikkeld die aantoont wat levend en dood water is.

Hoeveel water moet je eigenlijk drinken en wat is gezond voor ons?

Water is het transportmiddel van voedingsstoffen naar onze weefsels en het afval ophaalsysteem van onze afvalstoffen. Als je niet voldoende drinkt kan het afval niet uit ons lichaam worden opgehaald en afgevoerd en wordt het opgeslagen in de lever, bind- en vetweefsel en kunnen de klachten beginnen. Wat niet goed voor ons is mag namelijk net als ons afval in huis, worden opgehaald, anders gaat het simpelweg rotten en stinken. Eigenlijk zijn we onszelf dan aan het vergiftigen. Zo logisch als maar zijn kan toch?

Toch vinden veel mensen het niet zo simpel. Wat is voldoende drinken?  
Als richtlijn wordt aangehouden dat je per dag 30 tot 40 ml vocht per kilogram lichaamsgewicht nodig hebt. Zowel een tekort als een teveel aan vocht is niet goed voor ons.

Wat is het voordeel nu van voldoende water drinken?

Met een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon in combinatie met het drinken van het juiste water is het mogelijk het tij te keren en je lichaam te ontgiften, te zuiveren en te ontzuren. Door het goed bevochtigen, ook wel hydrateren van het lichaam genaamd, kunnen we vele gezondheidsklachten en ziekte verminderen of zouden zelfs kunnen verdwijnen.

We staan tegenwoordig namelijk steeds meer onder druk en dit onderdrukt onze vitaliteit. Hieronder som ik een lijstje op van zaken die ons niet ten goede komen, maar waar we tegenwoordig ook slecht tegendruk aan geven:

 • Stress
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Bewerkt voedsel
 • Kunstmatige smaak- en kleurstoffen
 • Frisdrank
 • Alcohol
 • Sigaretten
 • Synthetische ingrediënten in cosmetica en verzorgingsproducten
 • Vervuiling van de lucht
 • Straling
 • Plastics
 • Pesticiden

 

Onbedoeld en onbewust werken we door bovengenoemde punten vergiftigingen en verzuring van ons lichaam in de hand. Dit alles kan leiden tot diverse welvaartsziekten zoals hart- en vaatziektes en diabetes type 2. Miljarden mensen hebben te maken met ziekenhuisonderzoeken en gebruiken geneesmiddelen.

Met een gezonde leefstijl en een gezond voedingspatroon in combinatie met het drinken van het juiste water is het mogelijk het tij te keren en je lichaam te ontgiften, te zuiveren en te ontzuren. Dit zal een opmerkelijke verbetering geven van je gezondheid, je welzijn en je vitaliteit. Diverse gezondheidsklachten en ziekte kunnen verminderen of zelfs verdwijnen

De beste manier om je lichaam te hydrateren is het drinken van voldoende, zuiver en gezond water.

hiker drinkt water in natuur

Terug naar de Bron

Over de hele wereld bestaan ‘geneeskrachtige waterbronnen’ op unieke locaties, zoals in Delhi (India), Lourdes (Frankrijk), Nordenau (Duitsland) en Tlacote (Mexico). Op deze plaatsen leven mensen niet alleen langer, maar leiden ze ook een gezonder leven.

In de vorige eeuw bestudeerde Dr Coanda en Dr Flanagan de Hunza bevolking in het Himalayagebergte. De Hunza’s hebben een levensverwachting van meer dan 100 jaar en leven in goede gezondheid. Hunza’s hebben vrijwel geen kanker, degeneratieve ziektes, cariës of botverval en blijven tot op hoge leeftijd robuust en sterk. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat het lokale water dat de Hunza’s drinken een unieke structuur en samenstelling heeft en dat dit water voor een groot deel verantwoordelijk is voor hun lange en gezonde leven.

Aangezien het onmogelijk is om iedereen te voorzien van dit gezonde bronwater hebben wetenschappers gezocht naar methoden om dezelfde kwaliteit water te produceren. Russische en Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om door middel van ionisatie een water te produceren met dezelfde eigenschappen als de waterbronnen van de Hunza’s.

 

De drie belangrijkste gezonde eigenschappen van hun waterbronnen zijn:

1. Anti-oxidant en hiermee ontstekingsremmend en anti-aging

2. Alkalisch en hiermee ontzurend en meer zuurstof

3. Micro-geclusterd en hiermee hydraterend en ontgiftend.

 

Het is bewezen dat dit bijzondere water wat ik hierna Basis Actief Water zal noemen, ontstekingswaarden verlaagd en het immuunsysteem verbeterd.

Water is van groot belang voor je gezondheid. Als wij weer water drinken zoals de natuur het bedoeld heeft, gaan we weer terug naar de Bron, naar het drinken van water in zijn puurste en meest heilzaamste vorm.

Voor wie kan het Basisch Actieve Water helpend zijn?

Dit is met name voor mensen die te maken hebben met klachten die met verzuring en vochttekort te maken hebben.

Voor welke klachten kan dit water verschil maken?

Basisch Actief water kan met name helpend zijn bij klachten met betrekking tot:

 • Vermoeidheid/ energieverlies
 • Maag- en darmklachten, Candida
 • Spierpijnen, spierkrampen
 • Artritis /Artrose / Jicht / Reuma
 • Fibromyalgie
 • Overgewicht
 • Diabetes type 2
 • Psoriasis
 • Depressie
 • Migraine
 • Botontkalking
 • Nieraandoeningen
 • Hartinfarct / Beroerte
 • Kanker

Lezing

Wij organiseren met regelmaat lezingen over water en gezondheid. Tijdens deze lezing wordt verteld over de achtergronden en wetenschap over dit Basisch Actieve Water en zijn positieve invloed op onze gezondheid. Het is een interactieve lezing en er is volop gelegenheid om al je vragen te stellen.

Heb je interesse? Meld je dan hier aan.

Testen

Naast het volgen van de lezing bieden we je de gelegenheid om het water 4 weken lang te testen. Bij een in de buurt liggend distributiepunt kun je het water halen. Omdat elk lichaam anders functioneert en iets anders nodig heeft, word je gedurende deze periode begeleid. Je hebt na deze 4 weken een goede indicatie wat het water doet voor je gezondheid en of het water iets voor je is. We gaan kijken naar je wensen en komen in gesprek over de mogelijkheden.

Vitaal oud worden en actief aan de slag gaan met je gezondheid is een cadeau aan jezelf. Water maakt een belangrijk deel uit van ons leven.

Gun jezelf een afspraak om er alles over te horen.

Ik wil thuis ook zuiver basisch water kunnen drinken

Je hebt me overtuigd met je verhaal. Ik heb zin in zuiver water.