Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

De innerlijke dialoog: een reis naar zelfinzicht en authenticiteit.

In het boek De Helweek van Erik Bertrand larssen wordt de kracht van de innerlijke dialoog benadrukt als een middel om onze gedachten en gevoelens te begrijpen en te transformeren. Soms worden we ’s ochtends wakker en hebben we de wekker niet gehoord. Onze gedachten zijn al druk bezig met de toekomst en het verleden, en het is moeilijk om in het hier en nu te zijn en aan de slag te gaan.

Een belangrijke stap In de innerlijke dialoog is het herkennen van onze gedachten en gevoelens. We nemen de tijd om te voelen en te erkennen wat er in ons omgaat. We denken na over wat we altijd deden en komen erachter op welke manieren we omgaan met stress en problemen. Welke manieren gebruiken we om met uitdagingen om te gaan?

Innerlijke dialoog

De innerlijke dialoog geeft ons de mogelijkheid om de touwtjes in handen te nemen en de strijd naar achteren te schuiven. We herkennen onze reacties en zetten de volgende stap. Soms moeten we zelfs afspraken afbellen om onszelf de ruimte te geven om te voelen wat we echt voelen.

 

Diepgang

Het gesprek met onszelf gaat dieper dan alleen oppervlakkige emoties. We onderzoeken welk gevoel er onder ligt en welk gedrag we vertonen als reactie. Het is oké om het gesprek te laten gaan over wat we werkelijk voelen en verlangen.

 

Gezien willen worden

Authenticiteit is een kernwaarde in de innerlijke dialoog We willen gezien worden, onszelf zien en anderen zien zoals ze zijn. We maken onze ware zelf zichtbaar, delen onze verlangens en behoefte en laten zien wat we werkelijk vanuit onze gouden kern willen.

Oefenen en groeien

De innerlijke dialoog is een reis naar zelfinzicht en authenticiteit. We onderzoeken wat we in ons gedrag laten zien, wat we voelen en waar we naar verlangen. We voeren een dialoog met onszelf om onze gedachten te begrijpen en te transformeren. Het is een proces van oefenen en groeien, waardoor we onszelf beter leren kennen en een dieper begrip krijgen van wie we werkelijk zijn.

Leer jezelf beter kennen tijdens de Helweek.

 

Meld je aan

Wil jij jezelf beter leren kennen? Meld je dan aan voor de Helweek

Vitale groet, Marion

Geef een reactie