Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Helweek review Ellen Veugelers

In het nieuwe jaar starten Martien de Bruijn en ik een Helweek. Een Hemelse week die gebaseerd is op het boek van Erik Bertrand Larssen.

In een Review geeft Ellen, die eerder heeft deelgenomen aan de Helweek, een terugblik over haar ervaringen. Ook naar aanleiding van het doen van de voorbereidende opdracht, namelijk het vragen van feedback aan haar omgeving, kreeg zij antwoorden hoe zij als mens kan groeien en verder kan ontwikkelen. Deze input vormde de inspiratie waarmee zij aan de slag is gegaan. Ellen vertelt hierover het volgende:

 

Veel vragen

Voorafgaand aan de Helweek was er bij mij vooral nieuwsgierigheid naar wat de week zou kunnen brengen, of ik met de flow mee zou kunnen gaan. Verder had ik veel vragen: 

  • Is het in te passen met de normale werkweek?
  • Wat betekent het om 7 dagen om 5.00 u op te staan?
  • Heeft het veel invloed op mijn voedingspatroon?
  • Wat ga ik met al die tijd doen die er ontstaat als je echt vroeg opstaat…

 

Ik was heel verrast door de reacties van anderen over mijn voornemen om aan de Helweek mee te doen. Deze waren heel gevarieerd: wat gaaf, wat houdt het in, waarom wil je dit, en zelfs: je bent gek.

 

Kan ik loslaten?

Als voorbereiding op de Helweek ben ik gestart met een opdracht, namelijk feedback vragen aan mijn omgeving. Ik vond dit best bijzonder om te vragen. Door de reacties kon ik een rode draad leggen en was mijn hoofddoel van de week bekend: loslaten.

Dat loslaten een issue voor mij is, was niet nieuw. Maar met de input van familie, vrienden en tekendocente werd het geen op-zich-staand woord, maar bleken er heel veel verbanden te bestaan die allemaal met loslaten te maken hebben. De verwachting van mij was meer… het zal me benieuwen of ik dat kan leren in deze week.

 

Perfecte invulling van de week

Ik heb ervaren dat het heel waardevol is om met een clubje mensen aan de slag te gaan. Zo fijn om door verhalen en door de workshops ervaringen te horen die je dan weer kunt vertalen naar je eigen situatie. Of dat wat je bij een ander helder kunt zien, maar waar je zelf om heen loopt, dit uiteindelijk ook naar jezelf te vertalen.

De invulling van de week was perfect. Eén thema per dag, yoga die ook gekoppeld is aan het thema, het boek als voorbereiding en naslagwerk, de workshops die zo mooi aanvullend waren en de dagelijkse terugkoppeling in de avond.

 

Houvast

De week heeft me inzicht gegeven in mijn eigen patronen. Ik start nu de ochtend met een planning die haalbaar moet zijn. Ik let op ingesleten gewoontes. De inzichten van de week geven een houvast om verder aan te werken.

Er zijn zoveel verschillende situaties waar het thema leren loslaten van toepassing kan zijn. Gesprekken die vóór de Helweek best met een beladen tintje konden plaatsvinden, gaan nu in een veel harmonieuzere sfeer. Niet alleen ik sta daar anders in, automatisch ook mijn omgeving.

 

Ik had het niet willen missen

In ieder geval heeft de Helweek een onuitwisbare en echte dierbare indruk achtergelaten. Ik had het voor geen goud willen missen en gun iedereen deze flow.

Ik wens dat er nog vele prachtige Helweken georganiseerd worden en daarmee velen een duw in de richting van zelfontplooiing, zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfzorg wordt gegeven.

 

Wil jij ook meedoen aan de Helweek 2024? Meld je dan aan.

Geef een reactie