Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Helweek review Ward Grootens

Kun je iets vertellen over de Helweek die jij gevolgd hebt?

De Helweek is een snelkookpan waarin ik door het proces wat ik doorlopen heb tot een kern van mijzelf ben gekomen.

 
Wat had je verwacht dat je zou leren, ontwikkelen en ontvangen in de Helweek?

Ik had aan de voorkant het idee dat het zwaar en spartaans zou worden. Ik had gedacht dat het om discipline en doorzetten zou draaien. In de week hielp de heldere structuur om in concentratie te komen en tot meer bewustzijn over mijn eigen gedrag te komen.

 
Had je een doel om aan te werken?

Mijn doel was om mijzelf nog beter te leren kennen en begrijpen op het gebied van zelfzorg.

 
Wat vond je van de opzet van de Helweek?

Ik was erg blij met de strakke en helpende structuur. Door de passende sobere en effectieve begeleiding werd er een appel gedaan op het nemen van mijn eigen verantwoordelijkheid om het maximale uit deze week te halen.

Ik was erg tevreden met de dagelijkse onderwerpen/perspectieven om op te reflecteren. Zeer helpend. Door de Helweek te combineren met mijn dagelijks leven kwamen onbewuste patronen helder in het licht te staan.

 
Wat gaf jou rust?

Ritme, regelmaat, elke ochtend om 5.00u opstaan. Dit gaf een bepaalde structuur en ook de oefeningen gaven een bepaalde rust. Ik merkte dat dat heel veel met me deed.

 
Wat is het resultaat?

Ik heb meer bewustzijn gekregen op welke activiteiten, bezigheden, keuzes en personen me energie kosten en opleveren. Ik heb meer inzicht in hoe ik me onbewust door (mijn gedachten over de verwachtingen van) anderen laat leiden in hoe ik mijn dagen en weken inricht. En welk effect dit heeft om mijn zelfzorg en neiging tot verdoven van ongemakken. Heb door de Helweek een andere beweging hierin ingezet.

 
Kun je vasthouden wat je in de Helweek hebt ervaren?

Ja, ik heb aanknopingspunten om dit vast te houden. In mijn bewustzijn is er een schakelaar omgezet. Ik zie, voel en ervaar nu veel helderder wanneer ik in mijn oude patroon schiet. Ik kan mijzelf sneller tot de orde roepen en ik weet wat het me oplevert om voor mij dienendere keuzes te maken. Dat gaat niet altijd maar wel heel veel vaker goed.

 

Wil jij meer informatie over de Helweek?

Geef een reactie