Picture of MARION HOSKENS
MARION HOSKENS

Helweek 2024: jouw gewoontes bepalen je toekomst

Gewoontes zijn krachtig. Ze geven structuur aan onze dag en helpen ons om onze doelen te bereiken. Erik Bertrand Larssen benadrukt in zijn boek De Helweek het belang van goede gewoontes om onze levensstijl te veranderen en te verbeteren. Wat fijn te weten dat je nieuwe gewoontes kunt aanleren en slechte gewoontes kunt loslaten.

 

Structuur

Structuur is heel erg belangrijk bij het creëren van nieuwe gewoontes. Wanneer we een routine hebben, maken we het gemakkelijker voor onszelf om ons aan onze doelen te houden. Het kan onze dagen meer georganiseerd en efficiënter maken. Een voorbeeld hiervan is de opgeruimde en nette omgeving. Deze helpt ons om georganiseerd en gefocust te blijven. Het kan ons zelfs helpen om ons ontspannen en beter te voelen.

 

Proactieve houding

Wat erg helpend is, is een proactieve houding. In plaats van af te wachten tot er iets gebeurt, neem je zelf de controle over je leven. Als je begrijpt waarom je een nieuwe gewoonte wilt aanleren is het makkelijker om deze nieuwe gewoonte in de praktijk te brengen. We zijn en blijven dan beter gemotiveerd.

 

Zelfzorg is erg belangrijk

Als we niet voor onszelf zorgen, wordt het moeilijker om onze doelen te bereiken en nieuwe gewoontes aan te leren. Qualitytime maken voor onszelf en onze familie, vrienden en andere dierbaren helpt ons te ontspannen en op te laden. Goede gewoontes zoals bijvoorbeeld sporten of gezond eten kunnen het verschil maken in ons leven.

 

Slechte gewoontes mogen we loslaten

Ze houden ons tegen om te stralen in wie we zijn. Pas als we begrijpen waarom we deze gewoontes hebben, kunnen we ze loslaten. Er is namelijk altijd een reden waarom we ze hebben aangeleerd. Door goede gewoontes te creëren, kunnen we ons leven verrijken en genieten van onze tijd.

Het kan wel moeilijk zijn om nieuwe gewoontes aan te leren. Anders had je het waarschijnlijk al lang gedaan. Om de kans op succes te vergroten organiseren Martien de Bruijn en ik een Helweek. Een week zonder ontberingen maar volop mogelijkheden om je leven te veranderen. Wat een feest!

Vitale groet, Marion

Geef een reactie