Holistische Therapie - als jij je open stelt, kan er iets veranderen

Krijg inzicht in en grip op je gedachtes en patronen

We worden 96% van de tijd geleid door bewustzijn waar we ons “niet” van bewust zijn. Hoe belangrijk is het dan wel niet dat je hier inzicht in hebt. Zeker wanneer je beseft dat je gedachtes ook van invloed zijn op je fysieke gesteldheid. Met de volgende therapieën krijg jij inzicht in en grip op je (on)bewuste gedachtes en patronen die jou uit balans brengen, demotiveren en moe en lusteloos maken.

De werkvormen waarvoor je bij mij terecht kunt zijn:

Psychosociale therapie

Het verschil met psychosociale therapie in de reguliere zorg is dat er naast de reguliere methodes ook andere methodes gebruikt worden tijdens de behandeling. En dat er gekeken wordt naar de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.

Bij psychosociale therapie wordt je je niet alleen bewust van de emoties die in je leven, maar leer je deze ook los te laten. Overtuigingen worden onderzocht en omgebogen of in een nieuw kader geplaatst, waardoor deze overtuigingen je kunnen gaan dienen in plaats van belemmeren. Het achterhalen van hoe je zin kan geven aan je leven en te ontdekken welke waardes jíj belangrijk vindt, zijn ook een onderdeel van psychosociale therapie.

Psychosociale therapie kan voor fysieke als psychische/emotionele klachten worden ingezet. Het helpt onder andere bij klachten waar de medische wetenschap geen verklaring voor kan vinden. Een dergelijke klacht wordt SOLK genoemd; somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klacht. Vroeger werd gezegd dat de klacht dan ‘tussen je oren’ zat, maar het blijkt dat psychische problemen zich wel degelijk kunnen uiten in lichamelijke klachten. De geest en het lichaam zijn immers één. Stress kan bijvoorbeeld leiden tot een maagzweer of hartproblemen. Of angst kan leiden tot vermoeidheid omdat je niet goed kan slapen. Dan kan lichaamsgerichte psychotherapie verlichting geven.

Voor welke klachten:

 • nek-, schouder- en rugpijn
 • stress/burn-out, posttraumatische klachten en bij faalangst of een gebrek aan zelfvertrouwen
 • rouw en verlies
 • ervaringen uit het verleden die in het heden blijven opspelen
 • echtscheiding
 • problemen in de relationele sfeer
 • angst of depressieve gevoelens
 • (spannings-)hoofdpijn
 • beter in slaap te komen of beter door te slapen


Natuurgeneeskunde

“De natuur doet niets zonder doel.”
Aristoteles – Griekse filosoof

In de natuurgeneeskunde wordt uitgegaan van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, zoals deze ook bestaat in de natuur.

Een dier neemt bijvoorbeeld rust wanneer het ziek is, of eet een bepaald soort gras wanneer het maagpijn heeft, zodat hij moet overgeven. Alles om het zelfherstellend vermogen van zijn lichaam te ondersteunen. Ook wij als mens hebben dit zelfherstellend vermogen, alleen weten we soms niet meer op welke wijze we deze kunnen ondersteunen. In de natuur zijn vele mogelijkheden te vinden.

Onder natuurgeneeskunde vallen de geneeswijzen die gebruik maken van middelen, methoden en technieken die in de natuur voorkomen. Het legt de nadruk op het zelfherstellend vermogen van de mens én het zo gezond mogelijk blijven. Vaak worden in de natuurgeneeskunde verschillende therapieën gecombineerd, die een versterkende werking op elkaar hebben. Voorbeelden waar ik mee werk zijn bioresonantie, bloesemtherapie, lichaamsgericht werken en leefstijladvies. Binnen de natuurgeneeskunde wordt naar jou als volledig mens gekeken; fysiek, mentaal en energetisch.

Voor welke klachten:

 • gewrichtsproblemen als stijfheid, artritis en artrose, en andere klachten in je bewegingssysteem als spierpijnen, frozen shoulder, RSI, jicht en reuma

 • spijsverteringsproblemen, doorbloedingsproblemen en overgangsklachten

 • luchtweg- en KNO-klachten
 • hooikoorts of dierenallergie
 • concentratieproblemen, (chronische) vermoeidheid en stress of burn-out
 • beter te leren omgaan met emoties als (faal)angst, minderwaardigheidsgevoel, verdriet of boosheid

 • (chronische) verkoudheid, en ontstekingen in de blaas, keel of oren

Veranderingen realiseren

Nieuwe inzichten creëren, op zoek naar je blokkades en die wegnemen zodat jij weer het maximale uit jezelf en je leven kunt halen.  

In een therapietraject gaan we op zoek naar wie je bent, waar je voor staat en wat jou gelukkig maakt. Ik help je om jezelf te ontdekken en de weg te bewandelen die bij jou past. Ik ga met jou op zoek naar de blokkades die jou tegenhouden om het leven te leven dat jij zou willen. Ik help je om je blokkades onder ogen te zien en deze op te ruimen, ook kijken we naar wat er voor jou echt belangrijk is op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid en de dingen die je tegenkomt in het leven.

Door je open te stellen, blokkades te doorbreken en je ik te omarmen, ga ik je helpen in je kracht te komen en veranderingen te realiseren.
Samen kunnen we hiermee de wereld een beetje mooier kleuren. 

Ben jij er klaar voor?

Houthakken

Tarieven

De tariefstelling voor Holistische Therapie; Natuurgeneeskunde en Psychosociale Therapie is € 145,- (incl. btw) voor de intake en met het bedrag van € 80,- (incl. btw) per uur voor een sessie hierop volgend, contant of per overschrijving te voldoen.

De Holistische Therapie van Lively Up wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt. De vergoeding valt onder de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Check jouw vergoeding bij je zorgverzekering. Workshops, Lezingen en Yoga  komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Wil jij je blokkades aanpakken? Neem dan contact met mij op.

Vraag of klacht?

Voor vragen, klachten of meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: 

https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.

LivelyUp – BTW: NL001687493B23 | K.v.K.: 56213190

Doordat ik tijdens mijn kindertijd op de basisschool dagelijks gepest en geslagen werd, heb ik een enorm gebrek aan zelfvertrouwen ontwikkeld. Veel vrienden heb je niet en je wereld blijft klein. Iedere keer wanneer je er weer bovenop gekomen bent, word je door de maatschappij weer terug op je plek gezet. Werkgevers waar het super gaat omdat je jezelf minimaal 100% geeft, maar als je leidinggevende verandert, ben je weer terug bij af. Keer op keer gaat het fout. Zelfs je beste vriend gaat je stalken. In 2013 begin ik mijn eigen bedrijf. Want gepest of niet, kleine wereld of niet, ik wil nog steeds vooruit! Zo ben ik tot nu op mijn 42e in veel kuilen gevallen, vriendschappen, klanten of partnerschappen die wederom fout gaan, terwijl ik mezelf steeds minimaal 100% inzet. Toen heb ik de stap gezet om antwoord op de belangrijkste vraag te krijgen: “WAAROM, WAT DOE IK FOUT?” Zo ben ik via via bij Marion terecht gekomen. Mijn uitdaging aan haar, “geef me antwoord op deze vraag, zodat ik uit mijn bedrijf en persoonlijk leven, meer kwaliteit van leven kan krijgen”. Een hele uitdaging, want niemand heeft mij ooit antwoord hierop kunnen geven. Tot nu! Ik heb in een aantal erg confronterende sessies een spiegel van Marion gekregen, welke ik nu dagelijks gebruik. De kwaliteit van mijn leven groeit met de dag. Ik sta sterker, maar ook zekerder in mijn schoenen. Mijn “mindset” is veranderd, “wat doe ik fout?” is de verkeerde vraag. “Welke invloed heb ik om te voorkomen dat het fout gaat”, is de vraag en met de tools van Marion gaat het nu nooit meer fout!
dolf
Dolf

Coaching van Particulieren is een activiteit van Van Nature naar de Bron en is onderdeel van Lively Up en aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze onder licentienummer 2140402 en de RBCZ (Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg onder licentienummer 910899R.