Yoga : Vitaal en krachtig in elke levensfase

Yoga

Ik geloof dat we door middel van yoga kunnen ontdekken wat onze mogelijkheden zijn. In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met allerlei uitdagingen en hoe we ermee omgaan maakt ons wie we zijn.

Mijn lessen zijn afgestemd op de groep; opbouwend, krachtig, zacht, uitdagend, kortom constant in beweging. De ruime, licht en warm ingerichte studio zorgt ervoor dat jij je kunt ontspannen op een soms inspannende manier. Waar jij je eigen grenzen bepaald. Ik daag je graag uit om te onderzoeken, te ontdekken en uit je comfortzone te gaan in een houding. Steeds op een manier die aansluit bij jouw mogelijkheden en grenzen. Te voelen waar de mogelijkheden voor ruimte en groei liggen.

Ga mee op deze reis van plezier, zelfontdekking en ontplooiing.

Gouden regels

1. Eenvoud

In het hedendaagse leven zijn we vaak losgeraakt van onze gevoelens, overweldigd door het voortdurende rumoer van ons denken. Het eerste principe herinnert eraan dat in de eenvoud van yoga-oefeningen we de kunst van het voelen herontdekken. We leren simpelweg weer te voelen, om bewust aanwezig te zijn in onze ervaringen. Door deze verbinding te maken, ontdekken we onze individuele mogelijkheden.

2. Volledige aanwezigheid

Het tweede principe benadrukt het belang van volledige aanwezigheid tijdens het beoefenen van yoga. Het betekent dat we ons volledig wijden aan wat we op dat moment doen, zonder afleiding. Door deze concentratie verlaten we het domein van ons denken en betreden we het rijk van ons lichaam. We ervaren onszelf in het huidige moment, het pure ‘zijn’.

3. Interactie

Het derde principe onthult de constante interactie tussen ons lichaam, ons denken en onze ademhaling. Het erkent de cruciale rol van het volgen en begrijpen van onze ademhaling als een ankerpunt tijdens dit proces van verbinding.

4. Openhartige observatie

We hebben vaak de neiging om onze ervaringen te willen verklaren, te ontkennen of te beoordelen, wat onze groei kan belemmeren. Het vierde principe stelt voor om deze processen openhartig te observeren, zonder oordeel. Dit opent de deur naar zelfontdekking en begrip van onze persoonlijke dynamiek.

5. Vriendelijkheid en compassie

Het laatste principe moedigt aan tot zelfcompassie en vriendelijkheid. Het nodigt uit om onszelf met zachtheid te bekijken, zonder strengheid of veroordeling. Dit creëert een ruimte waarin we alles wat zich aandient, zowel positief als negatief, kunnen omarmen als onderdeel van het menselijke bestaan.

Balans houden

Met een gezonde leefstijl, in de buitenlucht bewegen, Yoga en met goede voeding kunnen hele goede resultaten bereikt worden.

Het behouden en het voeden van je energie aan de ene kant en het voorkomen van het weglekken van je energie aan de andere kant, is de grootste uitdaging van deze tijd. Als je in balans bent en je in evenwicht kunt blijven tussen in- en ontspanning, kun je betere keuzes maken en zal je minder de waan van de dag leven.

In contact met jezelf en met de mensen om je heen staan is bewust stilstaan. De rust en de balans vinden tussen je denken, voelen en ervaren met je hele wezen. Op deze plek vind je je bestemming, waar je welkom bent met alles wat je bij je draagt.

Herken jij dit voor jezelf? Neem contact met mij op.